середа, 04 травня 2016 21:01

РФ має намір посилити витіснення кримських татар - Джемілєв

РФ має намір посилити витіснення кримських татар - Джемілєв

Кремль почав масштабну роботу з розколу кримських татар та посилюватиме традиційні для Росії заходи з витіснення кримських татар з анексованого півострова.

Таку заяву зробив національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Москва почала масштабну роботу з розколу кримських татар, переслідування і депортації активістів, роботу зі створення "ручних" організацій кримських татар на противагу Меджлісу, залякування всього народу - у першу чергу, за допомогою викрадення і вбивств окремих людей тощо. Великих успіхів вони в цьому плані ще не домоглися, але дуже стараються", - зазначив він.

Крім того, Джемілєв вважає рішення про заборону діяльності Меджлісу і безглузде оголошення його "екстремістською організацією" одним з радикальних заходів у цьому напрямку.

"Але національний рух кримських татар має великий досвід діяльності в умовах будь-якого роду заборон, і я не думаю, що цей захід принесе окупантам великі успіхи. "Зомбуванню" потужною кремлівською пропагандою народ теж поки не дуже піддається, великих перспектив у цьому плані вони, схоже, не бачать", - підкреслив лідер кримськотатарського народу.

Як проінформував Джемілєв, в РФ навпаки, "навіть отримують інформацію, що норма поведінки кримських татар починає "заражати" представників інших етносів". Через що, припускає він, влада РФ посилюватиме традиційні для Росії заходи з витіснення кримських татар з півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на переслідування журналістів у Криму

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Зараз ви читаєте новину «РФ має намір посилити витіснення кримських татар - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути