пʼятниця, 25 травня 2012 08:53

"Резолюцією Європарламенту нам показали не жовту, а яскраво-червону картку" - Огризко

"Резолюцією Європарламенту нам показали не жовту, а яскраво-червону картку" - Огризко
Володимир Огризко каже, що Україні показали червону картку. Фото: glavcom.ua

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що якщо влада почне виконувати пункти резолюції Європейського парламенту і, зокрема, після розгляду касаційних скарг випустить Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, то риторика Європи в Україні зміниться.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може заморозити рахунки українських олігархів

Колишній міністр МЗС вважає, що резолюцією Європарламенту Україну "показали не жовту, а яскраво-червону картку". І це значить, відзначив він, що "Рубікон перейдено".

"Будь-який наступний крок в тому ж напрямку буде означати, що країну видалять з поля, якщо користуватися футбольною термінологією. Тобто, тоді ми будемо витіснені з європейського демократичного простору надовго ", - зазначив Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ПАРЄ закінчується терпіння - Янукович має прийняти політичне рішення по Тимошенко"

На уточнення кореспондента, чи зміниться риторика Європи до нинішньої влади, якщо Україна по черзі почне вирішувати пункти резолюції, наприклад, запрацюють зміни в прокурорському нагляді і після касаційних скарг випустять ув'язнених, Огризко сказав: "Я думаю, що безумовно зміниться. Хоча б у тому, що в цих справах сфокусувалася сутність нашої нинішньої внутрішньої політики, яка не підходить жодним чином до європейських стандартів. Як мінімум риторика буде не такою, якою ми чули недавно. Це дійсно лакмусовий папірець того, що ми маємо зовні ".

Зараз ви читаєте новину «"Резолюцією Європарламенту нам показали не жовту, а яскраво-червону картку" - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути