пʼятниця, 09 серпня 2013 13:37

Режисер вистави "Хто хоче вбити Тимошенко?" назвав її "символом усього українського народу"

Хорватський режисер вистави "Хто хоче вбити Юлію Тимошенко?" Яков Седлар,  вважає Юлія Тимошенко "людиною, яка є символом українського народу" та "цікавою людиною для усього світу".

"Є всього лише одиниці, кого можна назвати лідером, героєм....Юлія Тимошенко одна з тих, кого можна назвати таким винятком у світі, де зникли великі люди", - розповів він про лідера опозиції в інтерв'ю "Ізвестіям".

"Тема Юлії Тимошенко, думаю, не тільки українська. Вона цікава всьому світу, тому що мова йде не просто про звичайну політику. Йдеться про людину, яка багато в чому є символом усього українського народу. Я вважаю, що мистецтво також має зробити так, щоб через театр люди дізналися про цю велику жінку. Тому ми створили цей спектакль. Глядачі повинні знати, що трапилося насправді, про яку людину йдеться. Це був мій мотив", - повідомив режисер.

 
Яков Седлар розповів, що з Тимошенко він знайомий вже кілька років і згадав документальний фільм про її життя, у якому про Тимошенко та роботу і спілкування з нею гарно відгукувалися такі видатні особистості, як Вацлав Гавел, Пауло Коельо, Леонід Кравчук.

Він зазначив, що творчий колектив у цій виставі намагався описати ситуацію, у якій незаслужено опинилася Тимошенко.

"Ми в постановці хотіли описати ситуацію, в якій опинилася жінка, яка не заслужила такого покарання. Тому що вона не зробила того, в чому була звинувачена", - режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко пригощала цукерками

Він повідомив, що вистава збирає повні зали та отримала гарні відгуки критиків і розповів, що планує гастролювати з постановкою.

"У нас є домовленості про показ в Канаді, Америці та Хорватії. У Загребі спектакль вийде, звичайно, хорватською мовою. Ми сподіваємося, що він буде показаний і в Києві, коли в першому ряду сидітиме Юлія Тимошенко, яка побачить його наживо. Це - наше бажання".

 
Нещодавно на фестивалі в шотландському Единбурзі відбувся прем'єрний проказ вистави  "Хто хоче вбити Юлію Тимошенко?". Фестиваль мистецтв в Едінбурзі - Edinburgh Festival Fringe - проходить 2-26 серпня і є найбільшим у світі. Заснований він у 1947 році. До цього єдиним політиком, за життя якого ставилася п'єса про нього, був Нельсон Мандела.

Зараз ви читаєте новину «Режисер вистави "Хто хоче вбити Тимошенко?" назвав її "символом усього українського народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути