середа, 04 січня 2012 18:20

Рейтинг "регіоналів" підніматимуть націоналісти, мажоритарники і "тушки" - думка

Рейтинг "регіоналів" підніматимуть націоналісти, мажоритарники і "тушки"  - думка

Для збільшення рейтингу Партія регіонів буде використовувати різні технології з мобілізації електорату перед парламентськими виборами.

Про це розповів глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За його словами, проблема для влади не у протестах, а у розчаруванні виборців, які очікували "покращення життя вже сьогодні".

"Замість цього отримали купу соціально-економічних проблем. Протести впливали опосередковано і лише наприкінці минулого року", — зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Характер влади не змінився — нахабство й авторитарність"

Фесенко вважає, що Партія регіонів втратила більше половини своїх виборців унаслідок підвищення комунальних тарифів, Пенсійної реформи, зростання цін тощо. Певну роль, на його думку, зіграло і питання пільг.

"А пільговиків у нас багато. Здебільшого це люди похилого віку, які голосували за Партію регіонів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман про падіння популярності Партії регіонів: ми працюємо не заради рейтингу

"Компенсувати рейтинг у повній мірі навряд чи вдасться, бо немає соціальних ресурсів для цього. По-перше, "регіонали" робитимуть ставку на переможців у мажоритарних округах. Це переважно бізнесмени і впливові люди на місцях. З ними легше домовлятися. По-друге, будуть заводити "тушок". У першу чергу через "Батьківщину" і "Фронт Змін". Їм потрібно змінити принцип формування списків. По-третє, буде спроба створити таку психологічну ситуацію, яка буде мобілізовувати розчарованих виборців Партії регіонів. Є відомий метод — загроза реваншу націоналістів. Будуть лякати ними російськомовних виборців. На екранах часто будемо бачити Фаріон й інших радикальних націоналістів", — припустив Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів та БЮТ залишається найвищий рейтинг - опитування

Також, на думку експерта, "регіонали" спробують грати на російському чиннику.

"Влада у складному становищі, бо економічно невигідно домовлятися з росіянами. Проте, можливо, знову доведеться демонструвати дружбу і союз з Росією", — додав він.

Нагадаємо, згідно з результатами грудневого соціологічного опитування, яке провів Центр Разумкова, у партійному рейтингу "Батьківщина" обігнала "Регіони" — 15,8% проти 13,9%.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг "регіоналів" підніматимуть націоналісти, мажоритарники і "тушки" - думка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути