неділя, 28 червня 2015 11:30

"Регіонали" хочуть, щоб Донбас диктував умови Україні - політолог

"Регіонали" хочуть, щоб Донбас диктував умови Україні - політолог
Фото: 24tv.ua

Екс-керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не випадав із політичного процесу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

За його словами, той залишається впливовою людиною у Луганській області. "Колишні "регіонали" хочуть відтворити те, що відбувалося за часів Януковича - щоб Донбас диктував умови всій Україні. Поки у них це виходить, бо влада веде таку гру. Якщо вони переможуть на місцевих виборів, ми матимемо проблеми. Тому потрібно не тільки розбиратися із владою на місцях, але й проводити пропаганду, що наслідками роботи "регіоналів" стали "ДНР" та "ЛНР", - наголосив він.

Говорячи про те, як далі розвиватиметься ситуація в суді по Єфремову, експерт зауважив: "Звичайно, передбачати рішення українського суду - важка справа. Ситуація 50 на 50. Це залежить не від юридичних аргументів, а від політичних взаємодій влади та "Опозиційного блоку". Зараз останній фактично підтримав Кремль щодо надання Донбасу особливого статусу ще до того, як сепаратисти виконають Мінські угоди. Або влада погодиться і відпустить Єфремова або образиться та продовжить арешт. Поки у нас в країні залишається "телефонне право", рішення в політичних справах будуть залежати від позиції можновладців".

"У нас пересічні громадяни можуть декілька років знаходитися під слідством. Але тут політика. У 2005 році були справи проти "регіоналів", як то Бориса Колєснікова. Ми пам'ятаємо, як усе закінчилося. Так само може бути й зараз. Бо на посадах ті самі люди, лишилися ті самі підходи. Тому й результат може бути відповідним", - додав політолог.

Нагадаємо, 1 липня спливає термін домашнього арешту колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Його підозрюють у службових зловживаннях та службовому підробленні.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть, щоб Донбас диктував умови Україні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути