вівторок, 12 листопада 2013 16:51

Регіонали звинуватили опозицію у затягуванні питання Тимошенко

Регіонали звинуватили опозицію у затягуванні питання Тимошенко

Запропонований представниками опозиції в рамках засідання робочої групи проект закону щодо лікування засуджених за кордоном виходить за правові рамки Конституції та чинного законодавства. В такому вигляді він у жодному разі не буде підтриманий фракцією ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції ПР Віталій Журавський, коментуючи хід засідання робочої групи з питань розробки законопроекту.

"Опозиція в черговий раз засвідчила свою юридичну некомпетентність, правове невігластво і порушила домовленості, які були досягнуті днем раніше. Так, вчора шляхом консенсусу було проголосовано за те, аби внести до Кримінального кодексу норму щодо відстрочення (перерви) покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі для проходження лікування за кордоном. Натомість сьогодні вони (представники опозиції. – Ред.) замість відтермінування покарання запропонували умовно дострокове звільнення, що прямо суперечить ст. 84 КК України", - сказав він.

"За умови такого звільнення яка українська інституція здійснюватиме нагляд за особою, котра формально не є звільненою від відбування покарання?! В період умовного звільнення за особою наглядає кримінально-виконавча інспекція. А хто буде за особою, яка лікується за межами країни, здійснювати цю функцію в період умовного звільнення?" - поцікавився Віталій Журавський.

"Інший приклад: учора шляхом консенсусу була знята їхня (опозиціонерів. – Ред.) пропозиція стосовно того, що засуджена особа, яка перебувала на лікуванні не менше як 365 днів і не досягла повного одужання, має право на лікування за кордоном. Сьогодні вони знову включили її в текст свого законопроекту всупереч домовленостям", - додав він.

"Для мене є цілком очевидним намагання опозиції "заговорити" цю тему, відійти від принципу консенсусу і зробити все можливе, щоб робоча група зі створення законопроекту для лікування засуджених за кордоном не подала єдиний узгоджений документ у сесійну залу", - наголосив народний депутат.

Він переконаний: законопроект, поданий від опозиції, прописаний суто під одну Юлію Тимошенко. "Вони хотіли чхати на 153 тисячі засуджених. Для них "Юлі – волю!" - всупереч інтересам держави. Але такий підхід до законотворення суперечить здоровому глузду. Це практика недолугих політиків", - зазначив політик.

"Після багатогодинних засідань робочої групи у мене склалася чітка позиція, що сьогодні бажаного результату скоріше за все досягнуто не буде, бо їх (представників опозиції. – Ред.) законопроект виходить за правові рамки Конституції і чинного законодавства. В такому вигляді він не буде підтриманий фракцією ПАРТІЇ РЕГІОНІВ у сесійній залі", - резюмував він.

- See more at: http://partyofregions.ua/ua/news/52823516c4ca428020000024#sthash.kKyWsgJu.dpuf

 

Зараз ви читаєте новину «Регіонали звинуватили опозицію у затягуванні питання Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути