понеділок, 15 квітня 2013 11:34

"Регіонали" не здатні на те, аби призначити вибори на 16 червня - експерт

"Регіонали" не здатні на те, аби призначити вибори на 16 червня - експерт
Сергій Таран. Фото: facebook.com

Директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран переконаний, що ані майбутня новообрана Київрада, ані опозиційний новообраний мер не матимуть фактичної влади у Києві.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.


"Київських виборів поки що, на жаль, не буде, тому що у ПР є чітке усвідомлення того, що Київ вони програють. Тому вони шукають можливості, аби руками суду перенести вибори на пізніший термін", - висловив думку політолог.

Водночас він наголосив, що в подібній ситуації все ж таки можливий компросміс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регионалам" предлагают купить полковую палатку для заседаний

"Як компромісний варіант — можливо, що вибори будуть, але частковими - тобто оберуть мера, а Київська Рада залишиться старою, або навпаки. По суті, якщо це буде зроблено, то ні опозиційна Київрада новообрана, ні опозиційний мер новообраний не матимуть фактичної влади у Києві. І залежно від того, чи будуть вибори мера, чи Київради, то Янукович надасть більше повноважень, кому йому буде зручніше", - зазначив він.

"Сценарій такий — вибори в 2015 році, або часткові вибори влітку, але це не означає що новообрана влада матиме якусь реальну політичну і адміністративну владу", - підкреслив політолог.

Водночас, коментуючи те, що опозиція вимагала під Конституційним судом призначити вибори на 16 червня, він наголосив: "Теоретично це можливий варіант, але малоймовірний. Якщо це буде так, і буде таке рішення, то це стане великою перемогою української демократії. Я в цей сценарій поки повірити не можу, проте, звичайно, він є найбільш бажаним та потрібним. Я просто не вірю, що регіонали на це здатні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР порекомендували створити у державі такі соціальні умови, щоб не хотілось робити аборти

Нагадаємо, Верховна Рада 2 квітня не змогла призначити чергові вибори київського міського голови і депутатів Київської міськради на 2 червня. Це рішення не підтримала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою відмову наміром дочекатися рішення КСУ.

Керівник прес-служби КС Геннадій Черненко сказав, що Конституційний суд України може до трьох місяців розглядати подання народних депутатів про вибори в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" не здатні на те, аби призначити вибори на 16 червня - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути