понеділок, 16 травня 2011 11:34

"Регіонали" хочуть одноосібно контролювати обіг наркотиків?

"Регіонали" хочуть одноосібно контролювати обіг наркотиків?

Партія регіонів пропонує посилити контроль за обігом наркотиків шляхом передачі усіх повноважень спеціальному органу виконавчої влади у сфері контролю за наркотиками.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молоді регіони" Андрій Пінчук.

Пінчук зазначив, що у співпраці з народним депутатом-"регіоналом" Іриною Бережною був розроблений та зареєстрований відповідний законопроект у Верховній Раді України, яким пропонується посилити державний контроль у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, чітко визначивши компетенції спеціально уповноваженого органу виконавчої влади у сфері контролю за наркотиками.

"Ліквідація наркоманії є одним із основних напрямків державної політики з питань національної безпеки. Якщо контролює одразу декілька інстанцій, то повну картину не знає практично жодна з них. Отже, цілком логічним є оптимізація системи органів, відповідальних за реалізацію державної політики у цій сфері", - вважає Пінчук.

Зокрема, йдеться про передачу частини відповідних повноважень від Міністерства охорони здоров'я до спеціального органу.

"Передача значних повноважень у сфері контролю за наркотиками від Міністерства охорони здоров'я України до центрального органу виконавчої влади у сфері контролю за наркотиками дасть можливість розвантажити і без того складну та багатогранну роботу міністерства та оптимізувати відповідну роботу. Лише концентрація уваги одного державного органу на всьому спектрі проблем дасть можливість розробити комплексну стратегію та ефективно протидіяти наркоманії в Україні", - наголосив парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть одноосібно контролювати обіг наркотиків?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути