четвер, 24 жовтня 2013 11:42

"Регіоналам" було б вигідно призначити вибори у столиці - політолог

"Регіоналам" було б вигідно призначити вибори у столиці - політолог
Фото: dt.ua

Партія регіонів не усвідомлює власний інтерес від призначення виборів мера та Київради. Цим вони б показали, що не бояться цих виборів. Таку думку у коментарі кореспонденту Gazeta.ua висловив політолог Олександр Палій.

"Для влади важливо, щоб ці вибори були бутафорськими і не впливали на реальну ситуацію. Вигідно, щоб опозиція почала між собою конкурувати. Вибори мера були б добрі для легітимності влади. Це свідчило б проте, що народ хоч на щось впливає. Насправді мер нічого не вирішує. Один мер — це лише бутафорія", - розповів Палій.

Він вважає, що вибори мають відбутися до 2014 року. "Чим далі це затягується до 2014 року, тим більш ймовірно, що такі вибори будуть. Перед президентською кампанією владі не потрібен негативний інформаційний привід", - розповів політолог.

Нагадаємо, вчора "регіонали" не дозволили Верховній Раді включити до порядку денного на цей тиждень постанову про призначення виборів у Києві. За проголосували 199 депутатів. Серед них - навіть 32 депутати з Комуністичної партії.

"Позиція комуністів пояснюється позицією Москви і тим, що їх підгодовують. Якщо Партія регіонів бачить, що вирішення питання немає, то навіщо їм додатковий раз годувати комуністів? Як тільки Янукович з Москвою посварились, то комуністи починають підігравати Москві, тобто робити на шкоду. Цим голосуванням комуністи показали, що якщо їх не нагодують, то вони можуть викинути якусь несподіванку", - додав Палій.

 

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" було б вигідно призначити вибори у столиці - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути