четвер, 18 квітня 2013 08:21

"Регіонал" знає, чому панікує Власенко

"Регіонал" знає, чому панікує Власенко
Володимир Олійник. Фото: radiosvoboda.org

Прокурори не зобов'язані надавати протоколи допитів свідків захисникам Юлії Тимошенко на досудовому розслідуванні - це передбачено новим Кримінальним процесуальним кодексом. Тож захиснику екс-прем'єрки Сергієві Власенку слід перечитати цей документ, перш ніж ставити такі вимоги.

На цьому наголосив народний депутат України Володимир Олійник, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Хай знову читає Кримінальний процесуальний кодекс. Зараз іде досудове розслідування, а не судовий процес – це різні категорії. Ще раз кажу, це право прокурорів згідно з КПК. Вони не зобов'язані надавати свою здобуту інформацію захисникам Тимошенко. А в суд повинні надати результати своєї роботи тільки на вимогу судді. Захисники ж так само можуть виставити свідка від захисту, і ніхто не скаже: "А дайте, ми його теж допитаємо, що він там скаже?!" Докази формуються тільки у досудовому розслідуванні, і вже те, що він сказав на досудовому розслідуванні, трансформується в докази, які передадуть захисникам", - сказав парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР зареєстрували законопроект, який "дасть зелене світло" боротьбі з корупцією

Свідчення у досудовому процесі, пояснив він, - навіть ще не докази, "це інформація, яку здобула прокуратура у досудовому розслідуванні, і вже судді будуть вирішувати, чи можливо трансформувати цю інформацію у докази, чи ні".

Олійник нагадав, що свідчення Петра Кириченка відіграли велику роль у тому, що Павло Лазаренко був засуджений американським судом, і саме тому, на думку депутата, у Власенка "розпочалася паніка". "Кириченко співпрацював з американським правосуддям, вони брали до уваги його свідчення, тобто визнали його адекватним, не пред'являли претензій, що він говорить неправду. Тепер він дасть свідчення в Україні, щоб розглядати його свідчення у сукупності з іншими. А паніка у Власенка тому, що він не чекав такого свідка", - зауважив Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

Нагадаємо, у справі про вбивство Євгена Щербаня на п'ятницю, 19 квітня, призначено допит свідка Петра Кириченка - свідка, який проходитиме у режимі відеоконференції з Сан-Франциско.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" знає, чому панікує Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути