вівторок, 24 травня 2011 13:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Регіонал" розповів, як Тимошенко врятуватися від арешту

"Регіонал" розповів, як Тимошенко врятуватися від арешту

Затримання Юлії Тимошенко на підставі рішення Печерського райсуду для проведення слідчих дій відповідає чинному законодавству.

Про це заявив "регіонал" Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

У той же час, за словами "регіонала" якщо екс-прем'єр виконає всі ті слідчі дії, від яких раніше ухилялася, про подальший арешт мова не буде йти.

"Генеральна прокуратура діє виключно в рамках чинного законодавства. Суть його полягає в тому, що запобіжний захід, яка була застосована для Тимошенко, - це підписка про невиїзд, - передбачає кілька умов. Одне з них - співробітництво зі слідством", - пояснив парламентар.

"Людина може не визнавати себе винним, відмовлятися компенсувати збиток, захищати себе відповідно до чинного законодавства. Однак він повинен співпрацювати зі слідством. Тобто проводяться слідчі дії - допити, очні ставки, експертизи, ознайомлення з рішеннями слідчого і т.д. І підозрюваний чи обвинувачений не має права зривати їх ", - сказав він.

Олійник також зауважив, що поява Тимошенко в ефірі одного з українських телеканалів може розцінюватися як ігнорування співпраці з прокуратурою.

Нагадаємо, раніше начальник відділу з розслідування кримінальних справ у сфері службової діяльності Генпрокуратури Олег Пушкар заявив, що у ГПУ є постанова про затримання Тимошенко у зв'язку з тим, що екс-прем'єр неодноразово зривала слідчі дії: "У нас є рішення Печерського суду про затримання і доставку до суду під вартою. Суд призначить час і дату розгляду ".

У той же час, в ГПУ не виключили, що після того, як з екс-прем'єром будуть проведені певні слідчі дії, вона, можливо, зможе піти додому.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, як Тимошенко врятуватися від арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути