четвер, 15 серпня 2013 20:13

"Регіонал" поскаржився до ГПУ на "свободівця" і просить позбавити мандата

"Регіонал" поскаржився до ГПУ на "свободівця" і просить позбавити мандата
Вадим Колесніченко Фото: goodvin.info

"Регіонал" Вадим Колесніченко просить Генпрокуратуру ініціювати позбавлення депутата від "Свободи" Олега Панькевича недоторканності. А також притягнути його до відповідальності за можливе розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Колесніченко звернувся до Генпрокуратури зі зверненням притягнути до відповідальності групу осіб, зокрема Панькевича, за вчинення дій, які підпадають під санкції ст. 300 і ст. 161 Кримінального кодексу (розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

У повідомленні зазначається, що 28 липня невідомими особами на чолі з Панькевичем відбувся процес перепоховання останків 16 членів дивізії СС "Галичина". При цьому депутат зазначає, що в ряді ЗМІ повідомлялося, що в процесі перепоховання окремі особи були одягнені у форму солдатів СС "Галичина" з нацистськими атрибутами: свастикою, шоломами, нацистськими орлами. За його словами, робилися постріли в повітря, звучали нацистські гасла.

"Вважаю, що вищевказаний антиукраїнський і антидержавний захід спрямований на підрив національної єдності, розпалювання ворожнечі шляхом пропаганди нацистської ідеології, наруги над світлою пам'яттю героїв", - заявив Колесніченко.

Нагадаємо, раніше Вищий адміністративний суд скасував депутатські повноваження Павла Балоги та Олександра Домбровського. Також без мандата залишилися і захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко та "регіонал" Андрій Веревський.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" поскаржився до ГПУ на "свободівця" і просить позбавити мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

257

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути