вівторок, 13 листопада 2012 11:29

"Регіонал" Макеєнко впевнений, що жителям Донбасу можна вже й на вибори не ходити

"Регіонал" Макеєнко впевнений, що жителям Донбасу можна вже й на вибори не ходити
Володимир Макеєнко. Фото: vkurse.ua

Явка на виборах до Верховної Ради на Сході України була низькою саме через те, що виборці були впевнені в перемозі Партії регіонів і не бачили необхідності йти на вибори та віддавати за неї голоси.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко.

"Що стосується меншої явки на Сході України, то це сталося через думки, що "наші" переможуть і тому навіщо ходити на вибори", - зауважив він.

Окрім того, він додав, що достатньо і результату, який партія регіонів досягла, тому інші розмови зайві: "Але є кінцевий результат: Партія регіонів перемогла, вона отримала найбільше голосів - 30% - за партійними списками. Це факт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну ганьблять всі люди, які йшли на вибори по тих 5-ти округах - Герман

На його думку, на виборах відзначений позитивний момент — на Заході країни зросла кількість виборців, які голосували за Партію регіонів.

В свою чергу, головний редактор тижневика "Коментарі" Вадим  Денисенко погодився із Макєєнком щодо існуючої думки, що можна і не ходити на вибори, оскільки переможе і так Партія регіонів.

"Справді, не дорахувались багатьох, бо багато, хто вважав "Чого приходити, і так справді переможуть". Друге — люди не хотіли йти голосувати. Вони не мали за кого голосувати. І тут Партії регіонів треба говорити велике дякую партії "Батьківщина, яка була при владі до цього, і не створила альтернативу Партії регіонів на Сході України, з іншої сторони треба дякувати партії Кличка, яка не захотів воювати на Сході", - сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці мають пишатися своєю мовою, якщо хочуть стати частиною Європи

Нагадаємо, за партійними списками до парламенту обрано 225 народних депутатів, у тому числі Партія регіонів отримала 72 депутатських мандата, ВО "Батьківщина" - 62, партія "УДАР" - 34, Комуністична партія України - 32, ВО "Свобода" - 25.

На одномандатних округах обрано 220 депутатів, з них від Партії регіонів - 113, ВО "Батьківщина" - 39, ВО "Свобода" - 12, партії "УДАР" - 6, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2 , по одному - від партії "Союз" і Радикальної партії Олега Ляшка, а також 43 самовисуванця.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Макеєнко впевнений, що жителям Донбасу можна вже й на вибори не ходити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути