понеділок, 17 жовтня 2011 22:53

"Регіонал" хоче заставити батьків реєструвати дітей за місцем проживання

"Регіонал" хоче заставити батьків реєструвати дітей за місцем проживання

Народний депутат України Володимир Олійник пропонує Верховній Раді внести положення про обов'язково реєстрації місця проживання дитини після державної реєстрації її народження.

Про це говориться у проекті закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні" №9289, зареєстрованому у парламенті 13 жовтня.

У новій редакції враховано можливість реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб за адресою відповідного спеціального закладу чи установи.

Також пропонується доповнити перелік документів, що подаються для реєстрації, документами, які підтверджують право на проживання в житлі або в спеціалізованому закладі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатські пенсії уріжуть вдвічі, допомога при народженні дитини виросте "колосально" - нардеп

Як відомо, в Україні реєстрація народження дитини провадиться державним органом реєстрації актів цивільного стану за місцем народження дитини або за місцем проживання її батьків чи одного з них. Якщо реєстрація народження дитини провадиться за місцем проживання батьків чи одного з них, то місцем народження дитини в актовому записі про народження, на бажання батьків, може бути зазначено фактичне місце народження дитини, яке підтверджується документом, що посвідчує факт її народження, або місце проживання батьків.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче заставити батьків реєструвати дітей за місцем проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути