Ексклюзиви
понеділок, 28 жовтня 2013 09:57

Розриву торгівлі між Україною і Росії не буде - глава МЗС РФ

Розриву торгівлі між Україною і Росії не буде - глава МЗС РФ
Сергій Лавров. Фото: skandaly.ru

Розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом угоди з ЄС про асоціацію не буде, але додаткові пільги навряд чи можуть застосовуватися.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на 8-му засіданні Російсько-українського підкомітету з міжнародного співробітництва, повідомляє РИА Новости.

"Ніяких розривів цих (торговельних) зв'язків не відбудеться, вони будуть здійснюватися на основі принципу найбільшого сприяння, як це передбачено для країн-членів Світової організації торгівлі. Але понад це принципу додатково пільги, що випливають, зокрема, з Договору СНД про зону вільної торгівлі, вже навряд чи зможуть застосовуватися, якщо український ринок буде перевантажуватися конкуруючими з нашими товарами з Євросоюзу", - сказав Лавров.

За словами міністра, в будь-якому випадку діалог з цієї теми триватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заступилася за свого лобіста Маркова

"Ми не раз пропонували різні варіанти дій, які, на наше глибоке переконання, дозволили б забезпечити максимальний ступінь інтересу наших економік з Україною", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, Україна має намір підписати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом в рамках саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі 28 листопада.

Президент РФ Володимир Путін заявив про неможливість взаємодії України з Митним союзом на колишніх умовах у разі підписання республікою угоди про асоціацію з Євросоюзом. Росія залишає за собою право застосувати заходи захисту у зв'язку з створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «Розриву торгівлі між Україною і Росії не буде - глава МЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути