четвер, 24 липня 2014 15:40

Розпад коаліції не повинен паралізувати парламент - Порошенко

Розпад коаліції не повинен паралізувати парламент - Порошенко
Фото: www.day.kiev.ua

Вихід народних депутатів з коаліції не повинен паралізувати роботу Верховної Ради - парламентарії повинні і далі приймати важливі для країни рішення.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, йдеться у повідомленні на сайті глави держави. 

"Вихід народних депутатів з коаліції - я впевнений - не повинен паралізувати роботу парламенту. Верховна Рада зобов'язана і далі вирішувати питання державної ваги: закон про зміни до держбюджету, ухвалення якого необхідно для фінансування нашої армії, яка сьогодні героїчно захищає нашу країну, а також документи , від яких залежить співпраця з міжнародними фінансовими інституціями ", - цитує слова президента прес-служба.

Порошенко підкреслив, що вихід двох фракцій зі складу коаліції свідчить про те, що частина народних депутатів не вхопилася мертвою хваткою за свої крісла, а відчувають настрої виборців і ними керуються.

"Всі опитування громадської думки, як і безпосередньо спілкування з людьми, показують, що суспільство хоче повного перезавантаження влади", - сказав президент.

Глава держави закликав усіх народних депутатів до відповідальної роботи в парламенті з усвідомленням того, що Україна сьогодні бореться за суверенітет, територіальну цілісність, існування держави і майбутнє українського народу.

Народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний) заявив з трибуни Верховної Ради про вихід зі складу коаліції 15 позафракційних народних депутатів. "Батьківщина" заявила про готовність до позачергових виборів після успішного завершення АТО на сході України.

Коаліція депутатських фракцій "Європейський вибір" була створена 27 лютого 2014. До неї увійшли 250 депутатів. Коаліція сформована фракціями "Батьківщина", "УДАР", ВО "Свобода", групою "Економічний розвиток", групою "Суверенна європейська Україна", іншими депутатами.

В даний час у фракцію "УДАР" входить 41 народний депутат, фракцію ВО "Свобода" - 35, ВО "Батьківщина" - 86, групу "Економічний розвиток" - 41 і до групи "Суверенна європейська Україна" - 35 парламентаріїв. Також 86 депутатів входить до складу фракції Партії регіонів, в розпущену в четвер фракцію Компартії - 23, групу "За мир і стабільність" - 34. 72 депутати станом на ранок четверга не входило до складу жодної фракції чи групи.

У коаліцію повинні входити не менше 226 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Розпад коаліції не повинен паралізувати парламент - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути