четвер, 09 квітня 2015 14:08

Рада заборонила пропаганду комунізму, нацизму та їх символіку

Рада заборонила пропаганду комунізму, нацизму та їх символіку
argumentua.com

Верховна Рада України в четвер прийняла внесений Кабінетом міністрів закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку.

За це проголосували 254 нардепа.

Однією з головних позицій закону є визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і тим, який проводив політику державного терору, з відповідними наслідками для комуністичної символіки та пропаганди. Також рівноцінно нацистський тоталітарний режим визнається в Україні злочинним і проводив політику державного терору.

Вся символіка, вся пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.

Даний закон передбачає внесення змін до 14 чинних законів, у тому числі до Кримінального та Адміністративного кодексів в частині введення санкцій за невиконання або порушення норм цього документа.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила пропаганду комунізму, нацизму та їх символіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути