середа, 29 лютого 2012 13:09

Рада визначиться з омбундесманом 13 березня - Литвин

Рада визначиться з омбундесманом 13 березня - Литвин

Верховна Рада України 13 березня ухвалюватиме рішення щодо кандидатур омбудсмена, повідомив голова парламенту Володимир Литвин.

"Я думаю, що це відбудеться (Верховна Рада розгляне кандидатури на посаду омбудсмена) 13 березня 2012 року", - сказав Литвин на прес-конференції в середу у Житомирі.

Він підкреслив, що після офіційного внесення кандидатур на посаду омбудсмена парламент повинен розглянути це питання протягом 20 днів.

Литвин нагадав, що до Верховної Ради офіційно надійшли документи на кандидатів на цю посаду - правозахисника Євгена Захарова та уповноваженого Кабінету міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце Карпачової вже запропонували Захарову та Лутковській

Спікер повідомив, що у вівторок кандидатам на посаду омбудсмена було направлено листи з приводу проведення щодо них спеціальної перевірки.

Литвин також зазначив, що зустрічався у вівторок з омбудсменом Ніною Карпачовою. За його словами, на адресу Верховної Ради надійшло багато листів і прохань на підтримку Карпачової, однак "не було дотримано вимогу регламенту", оскільки, згідно із законодавством, кандидатура на посаду омбудсмена має бути письмово підтримана народними депутатами.

У той же час, Литвин не захотів прогнозувати результати голосування щодо кандидатури омбудсмена 13 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На посаду уповноваженого з прав людини претендують п'ятеро

Як повідомлялося, 8 лютого 2012 завершився термін повноважень чинного уповноваженого Верховної Ради з прав людини Карпачової. Відповідно до законодавства, омбудсмен переобирається кожні 5 років. Карпачова займає цю посаду з 1998 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада визначиться з омбундесманом 13 березня - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути