субота, 15 березня 2014 13:32

Рада розпустила парламент Криму

Рада розпустила парламент Криму
Фото: dt.ua

Депутати Верховної Ради України проголосували за дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

За відповідну постанову проголосували 278 народних депутатів з 296 зареєстрованих у залі засідань у суботу.

Зокрема, від фракції Партії регіонів - 19 депутатів, "Батьківщина" - 83, УДАР - 37, групи "Економічний розвиток" - 30, групи "Суверенна європейська Україна" - 30, "Свобода" - 35, КПУ - 0, позафракційних - 44 депутатів.

Пізніше голова Верховної Ради повідомив, що не спрацювали картки для голосування ще трьох депутатів - Олександра Домбровського, Лілії Гриневич та Віктора Разводовского.

Як наголошується в постанові, "повноваження Верховної Ради Криму припинені відповідно до п.28 ч.1 ст.85 Конституції України, абз. 5 ч.1 ст. 22 Конституції АР Крим, ч.6. ст.4 закону України "Про Верховну Раду АР Крим", враховуючи висновок Конституційного суду України від 14 березня 2014 року в справі про проведення місцевого референдуму в АР Крим, що стосується порушення Верховною Радою АР Крим Конституції України".

Постанова вступає в дію з моменту прийняття його Верховною Радою. Крім того, до постанови включено пропозицію доручити профільному комітету з питань місцевого самоврядування підготувати пропозиції щодо призначення виборів до Верховної ради Криму.

Зараз ви читаєте новину «Рада розпустила парламент Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути