вівторок, 21 квітня 2015 10:58

Рада прийняла заяву "Про відсіч збройної агресії РФ"

Рада прийняла заяву "Про відсіч збройної агресії РФ"

Верховна Рада України вимагає від Російської Федерації негайно вивести всі військові формування збройних сил РФ і припинити будь-яку підтримку терористичних організацій на Донбасі, а також покарати винних у підготовці та здійсненні агресії проти України.

Про це йдеться в заяві парламенту "Про відсіч збройної агресії РФ і подолання її наслідків", прийнятому на пленарному засіданні у вівторок. "За" проголосували 259 депутатів.

"Залучити до кримінальної відповідальності і покарати осіб, винних у плануванні, підготовці, початку та здійсненні агресії проти України і скоєнні військових злочинів і злочинів проти людяності. У разі відмови Російської Федерації покарати винних Україна залишає за собою право звернутися до Міжнародного кримінального суду з клопотанням почати розслідування ситуації, яка була викликана збройною агресією Російської Федерації проти України і триває з 20 лютого 2014 року", - йдеться в документі.

Як заявила, представляючи документ, віце-спікер Оксана Сироід, у заяві вперше названа дата початку Росією війни проти України - 20 лютого 2014. Документ дозволить МЗС країни офіційно оформити консолідовані претензії України до країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла заяву "Про відсіч збройної агресії РФ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути