середа, 21 квітня 2010 18:22

"Українська влада поводить себе як окупаційна" - Кириленко

"Українська влада поводить себе як окупаційна" - Кириленко

В угоді по базування ЧФ у Криму є багато спільного з національними інтересами Росії, але аж ніяк із національними інтересами України.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від НУ-НС і лідер партії "За Україну!" В"ячеслав Кириленко.

"Там багато спільного з російськими інтересами, але мене насамперед цікавить позиція президента України, а не президента Росії. Якщо тепер тут маємо намісника російського президента, то тоді це інша справа. Тоді має реагувати вже український народ, бо змішувати до купи питання суверенітету і питання ціни на газ - це або свідомо виявляти необізнаність, або свідомо працювати проти національних інтересів України", - вважає Кириленко.

За словами нардепа, ця угода потребує ратифікації в парламенті.

"Я думаю, що нарешті всі опозиційні середовища мають відкласти в далеку шухляду боротьбу за портфелі, боротьбу один з одним і нарешті об"єднатися для того, щоб не допустити ратифікації цієї угоди. І зробити все для того, щоб ці домовленості не могли бути реалізовані", - переконаний "нунсівць".

Кириленко також додав, що ціна за дешевий російський газ ЧФ - це нереальна ціна.

"Суверенітет не може обраховуватися в доларах. Тому в будь-якому випадку економічні переговори повинні проводитись господарюючими суб"єктами, враховуючи ринкові реалії. Коли замість цього переговори про низьку ціну на газ переходять на рівень здачі українських інтересів, то це означає, що нова влада починає поводити себе не як українська влада, а як окупаційна. Такий підхід є неприйнятним", - підкреслив депутат.

Він нагадав, що за останній тиждень ми почули, що Україна готова поступатись Росії підземними газосховищами, авіабудуванням і ядерною енергетикою.

"Це означає, що всі міжнародні контакти Януковича і з Росією і з Америкою закінчуються здачею чергової частини національних інтересів", - додав Кириленко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Українська влада поводить себе як окупаційна" - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути