понеділок, 17 серпня 2009 12:16

"Україна має жорстко відреагувати на "сочинську змову" - ВО "Свобода"

"Україна має жорстко відреагувати на "сочинську змову" - ВО "Свобода"

Президент Росії Дмитро Мєдвєдєв і канцлер Німеччини Ангела Меркель розпочали "кампанію з відбілювання Сталіна та Гітлера" і загрожують суверенітету України.

Про це заявив голова Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи слова Ангели Меркель про те, що Німеччина буде боротися з "героїзацією нацизму в Україні".

На переконання лідера націоналістів, слова німецького канцлера - це "брутальний випад у бік українців, які на своїх плечах винесли основний тягар Другої світової війни, розв"язаної Москвою і Берліном". Це "свідчить про те, що так звана "шрьодеризація" (перебування євро-бюрократів на зарплаті Кремля) досягла піку.

Вона настільки вразила німецький політикум, що перейшла у критичну фазу – "меркелізм", коли за "російський газ" та різні "інвестиції" Німеччина готова стати навіть рядовим рупором пропаганди кремлівських геббельсів", - впевнений Тягнибок.

"Президент РФ схвалив заяву Меркель і повідомив, що не бачить перспектив для відновлення нормальних взаємин Росії та України при теперішній українській владі", - також обурився він.

"Свобода" вважає, що Україна має жорстко відреагувати на "сочинську змову". По-перше, Міністерство закордонних справ України мусить викликати послів Німеччини та Російської Федерації (новопризначеного Зурабова) і вручити їм ноти протесту у зв"язку з втручанням керівників їхніх держав у внутрішні справи України", - наголосив Тягнибок.

"По-друге, керівництво України зобов"язане дати політичну оцінку реваншистським заявам Меркель і Мєдвєдєва, які прозвучали напередодні 70-ої річниці підписання Московського пакту, відомого в історії, як пакт Молотова-Ріббентропа".

Тягнибок, крім того, дійшов висновку, що "по суті, дует Мєдвєдєв-Меркель розпочав кампанію з відбілювання Сталіна і Гітлера, адже Московський пакт 1939 року передбачав широку економічну співпрацю, якою Москва і Берлін виправдовували "сфери інтересів у Східній Європі".

"Реваншистам Мєдвєдєву і Меркель муляє очі незалежна українська держава, що постала на руїнах тої імперії, яка впродовж минулого століття примудрилася вимордувати 20,5 мільйона українців. Показово синхронний московсько-німецький плювок убік України вчинено якраз перед 18-тою річницею нашої Незалежності. Тої Незалежності, яка густо скроплена кров"ю українських борців як проти Совєтського Союзу, так і проти Третього Рейху", - вважає Тягнибок.

Нагадаємо, заяву щодо героїзації нацизму в Україні Меркель зробила кілька днів тому на спільній прес-конференції з Медведєвим. Канцлер Німеччини заявила, що протидіятиме героїзації нацизму і націонал-соціалізму в Україні, а також скрізь, де спостерігатимуться подібні тенденції.

В той же час, Мєдвєдєв заявив, що при нинішній українській владі не бачить перспектив відновлення нормальних українсько-російських відносин.

Раніше Мєдвєдєв жорстко розкритикував українського колегу Віктора Ющенка, звинувативши його в антиросійській позиції та порушенні принципів дружби і  партнерства з РФ. Серед закидів, що пролунали на адресу українського президента, були й тлумачення історії, яких зараз дотримується українська влада.

Українська правда, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Україна має жорстко відреагувати на "сочинську змову" - ВО "Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути