неділя, 03 жовтня 2010 19:09

"Табачник приносить найбільшу шкоду Януковичу"

"Табачник приносить найбільшу шкоду Януковичу"

Міністр освіти Дмитро Табачник приносить найбільшу шкоду Віктору Януковичу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловила директор Міжнародного центру перспективних досліджень Віра Нанівська.

"Міністр освіти приносить найбільшу шкоду президенту, бо просто вбиває його намір об"єднати країну. У Табачника, очевидно, залишилася нереалізованою класова нетерпимість і ненависть. І він її реалізовує на такому посту. Це трагічно. Що було б у Європі, якби Німеччину досі сприймали як гітлерівську?", - наголосила вона

На думку Нанівської, "дуже прикро, що міністр освіти не дуже розуміє, в якому році він живе".
"Якось у Москві я бачила розвалини замку, який починав будувати російський магнат у 1918 році. Тобто, він не зрозумів, що вже відбулася революція і ніяких приватних палаців не буде. Табачник ніби і далі продовжує "Вєлікую отєчествєнную войну" і не бачить , що уся Європа намагається знайти постконфліктну ідеологію, можливість співіснування і співпраці", - зазначила експерт.

Між тим, керівник Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень (Херсон) Олександр Мошнягул переконаний, "якщо націоналіст – це людина, яка виходить з пріоритету української державності, захисту інтересів усього українського народу, то фактично переважна більшість представників нинішньої влади є націоналістами".

"Якщо ж Табачник має на увазі крайніх націоналістів, то вони взагалі не були при владі. Гадаю, пан міністр сам заплутався у формулюваннях", - підкреслив він.

"У ставленні до національного усі попередні можновладці особливо не відрізнялися. Хіба що Ющенко імітував захист національних інтересів, відновлення етнічних традицій в угоду своїм політичним інтересам. Це стосується Голодомору, вступу до НАТО, євроінтеграції, деяких сторінок історії", - наголосив експерт.

За словами Мошнягула, розкол державі може загрожувати за двох умов.

"Перша – наявність потужної внутрішньої або зовнішньої політичної сили, яка в цьому зацікавлена. Таких сил нема. Навіть Москва розуміє, що розкол України поглибить сепаратистські настрої в Росії. Путіна і Медвєдєва цілком задовольняє нинішня Україна: економіки країн тісно переплетені, регіони пов"язані кооперативними зв"язками. Якщо, скажімо, Західна Україна відокремиться, вона отримає частину газотранспортної системи і почне свою гру не на користь інтересам Москви, Києва і Європи. Тому розмови політиків про розкол тільки посилюють ворожнечу між Сходом і Заходом", - зауважив він.

"Табачник належить до епатажних фігур у політиці, як у Росії Лужков чи Жириновський. Він хоче постійно піаритися, бути в центрі уваги. Тому він став найвідомішим за історію України міністром освіти", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Табачник приносить найбільшу шкоду Януковичу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути