понеділок, 07 вересня 2015 13:46

Путіну не вдасться розіграти грузинський сценарій в Україні - політолог

Путіну не вдасться розіграти грузинський сценарій в Україні - політолог

Розіграти такий сценарій як у Грузії абсолютно неможливо. Путіну не вдасться це зробити. Так вважає політолог Олександр Кочетков.

"Грузія невелика країна. Там достатньо підкупити одного олігарха, який може придбати один-два засоби масової інформації і серйозно впливати на ситуацію в країні. Україна ж значно більша від Грузії. Одним ЗМІ не відбудешся. Тут треба мати серйозну партію і це дуже поступовий процес", - каже Кочетков в коментарі Gazeta.ua.

Він пояснив, що українські олігархи не співпрацюватимуть з Путіним, бо зорієнтовані на Порошенка.

"Наші олігархи хочуть мати власний зиск. Вони навряд чи співпрацюватимуть з Кремлем, бо не хочуть руйнувати свій життєвий простір. Більшість з них зорієнтовані на Порошенка. Фірташ разом з Льовочкіним та українською владою мають спільні проекти в політичній площині. Григоришин та Ахметов також. Не дуже співпрацює Пінчук. А повністю проти — Коломойський. Але він ніяким чином не може співпрацювати з Кремлем. До того ж одного Коломойського замало для того, щоб розхитати ситуацію в країні. Тому розіграти такий сценарій як у Грузії абсолютно неможливо", - зазначив Кочетков.

На його думку, більше ніж Путін, призвести до кризи української влади може вона сама.

"Відсутність реального реформування, комунікації із суспільством: влада не пояснює , що вона хоче, чому вона це робить, які і коли будуть наслідки, корупція у вищих ешелонах збурює народні маси. І може спровокувати певне громадське протистояння, так як було під Верховною Радою після затвердження змін в Конституції", - вважає Кочетков.

Зараз ви читаєте новину «Путіну не вдасться розіграти грузинський сценарій в Україні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути