понеділок, 06 лютого 2017 10:03

Путін вліз в авантюру з політичним харакірі - депутат

Путін вліз в авантюру з політичним харакірі - депутат
Reuters

З анексією Криму президент РФ Володимир Путін хотів встановити в Києві режим на кшталт Януковича.

Про це в інтерв'ю "Апостроф" сказав народний депутат Мустафа Джемілєв.

"Звичайно Росії це (окупація півострова. - Gazeta.ua) обходиться дуже дорого, але я думаю, що Путін, коли затівав цю авантюру розраховував на те, що йому вдасться встановити в Києві режим, схожий на режим Януковича, який погодиться з окупацією. Але цього не вийшло. Дуже сподіваюся, що і не вийде. Путін зробив таку пропаганду на захопленні Криму, він побудував на цьому колосальний псевдопатріотизм. І відмова Путіна від Криму буде схожа на політичне харакірі для нього особисто. Хоча кожен день санкцій такий удар завдають економіці Росії, що якщо так триватиме, а ми сподіваємося, що вони будуть посилені, але навіть якщо навіть на такому рівні буде тривати, то крах Росії не за горами", - сказав він.

За словами депутата, "козир" окупанта - відсутність протестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботу Керченської переправи призупинили

"Основний козир Росії у тому, що там народ не обурюється. Там взагалі добре утримуються каральні органи, і вся країна в такому заціпенінні. Загалом, як і в Криму зараз", - пояснив він.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Санкції проти Росії вводили США, Євросоюз та деякі інші країни (Австралія, Японія, Канада, Норвегія і так далі) в декілька етапів 2014 року.

Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за схвалення підриву територіальної цілісності України.

Зараз ви читаєте новину «Путін вліз в авантюру з політичним харакірі - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути