Ексклюзиви
неділя, 22 червня 2014 22:19

Путін вимагає визнати газову угоду 2009-го в обмін на виведення терористів - Луценко

Путін вимагає визнати газову угоду 2009-го в обмін на виведення терористів - Луценко
Фото: EPA

Путін на зустрічі зі світовими лідерами в Нормандії негласно погодився на вирішення проблеми Сходу всередині України, проте тепер навздогін вимагає визнати умови кабального газового договору 2009 року. Про це в програмі "События недели" на телеканалі "Україна" сказав Юрій Луценко.

"Риторика: нехай Україна визнає газовий договір, а потім ми підемо з Донбасу, тепер негласно лунає від всіх офіційних і неофіційних осіб Російської Федерації. Ми не можемо піддатися на такий шантаж, бо його наслідком може стати ліквідація української промисловості. Люди мають мати можливість працювати, заробляти і гідно жити", — зазначив він.

Тому, на його думку, чергові військові навчання, які Росія почала біля наших кордонів, є черговим елементом такого газового шантажу.

"Хоча насправді ми маємо бути свідомі того, що й досі зберігається загроза військового вторгнення в Україну. "Ура-патріотична" риторика нічого не варта, коли справа дійде до прямого військового зіткнення України та РФ. Саме тому політики намагаються уникнути гіршого сценарію. І саме тому Порошенко пропонує свій мирний план насамперед Путіну: заберіть своїх терористів і військових", — сказав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Путін вимагає визнати газову угоду 2009-го в обмін на виведення терористів - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути