середа, 03 вересня 2014 15:28

Путін розказав про свій план для Донбасу

Путін розказав про свій план для Донбасу
rian.com.ua

Україна повинна відвести війська від південно-східних районів України, а терористи - зупинити наступаючі дії на донецькому та луганському напрямках.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін.

Путін вважає, що для припинення кровопролиття і стабілізації обстановки на південному сході України обидві сторони конфлікту повинні узгодити і зробити ряд дій.

"Перше - це припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань ополчення південного сходу України на донецькому і луганському напрямках", - заявив він журналістам.

Він пояснив, що в ході свого перельоту в Монголію він "накидав" свій план вирішення української кризи.

"Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню", - сказав глава російської держави.

"Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки, створюваної таким чином в зоні безпеки", - сказав Путін.

"Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту. Далі - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою" всіх на всіх "без будь-яких попередніх умов", - заявив президент РФ.

"Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області", - зазначив він.

"І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури, надання допомоги їм", - сказав глава держави.

Путін вважає, що остаточні домовленості між владою Києва та представниками південного сходу України могли б бути досягнуті і закріплені під час запланованої зустрічі контактної групи 5 вересня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Путін розказав про свій план для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути