четвер, 29 травня 2014 12:05

Путін програв в Україні - Карасьов

Путін програв в Україні - Карасьов
фото: uapress.info

 

Перемога Петра Порошенка на президентських виборах в Україні — це поразка російського президента Володимира Путіна. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Путін був готовий до того, що Україна отримає нового президента. Бо зрозумів, що зірвати вибори глави держави не вдасться. Однак не чекав, що не буде другого туру. В період між першим та другим туром міг би три тижні подестабілізувати країну. Тому вибори в один тур — це поразка Путіна. Ще однією несподіванкою для російського президента був нищівний програш Тягнибока та Яроша. Бо це нівелює всю пропагандистську картинку Кремля", - зауважив експерт.

За його словами, поразкою Путіна стала й низька підтримка проросійського кандидата Михайла Добкіна.

"Схід України, Захід — всі регіони більшістю підтримали Порошенка. Тому ми побачили ситуативне, але все таки електоральне єднання", - наголосив Карасьов.

Він вважає, що Порошенкові треба буде нормалізувати стосунки з Росією.

"Повернення до дружніх стосунків, якогось стратегічного партнерства не буде. Але нормалізація відносин із сусідом потрібна. Він у нас непростий, агресивний і таким залишатиметься. Але для початку нам хоча б треба нормалізувати ситуацію на східному кордоні. Перших контактів між Путіним і Порошенком чекаємо в Нормандії 6 червня, куди вони запрошені", - додав експерт.

На його думку, Путін в Україні і дестабілізуватиме ситуацію на Сході країни.

"Російський президент і далі вестиме гру, щоб там не було спокою. Тоді торгуватиметься з новою українською владою щодо федералізації, автономізації цього регіону. Якщо антитерористична операція на Сході не принесе успіху в найближчий період, це буде гачком для Порошенка та України", - зазначив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Путін програв в Україні - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути