неділя, 21 грудня 2014 19:12

Путін не використав шанс покаятися перед Україною і Заходом — політолог

Путін не використав шанс покаятися перед Україною і Заходом — політолог
Фото: cont.ws

Керівник Інституту політичних, соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко вважає, що президент РФ Володимир Путін на своїй прес-конференції послав сигнал Україні, що війна на Донбасі триватиме. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua

"Володимир Путін поводив себе як людина, що хоче показати гарну міну при поганій грі, - зазначає політолог. - Росії щойно вдалося зупинити піке падіння рубля, аби вселити в людей надію, що економіка перестане руйнуватися. Раніше кремлівські очільники неодноразово заявляли, що країна зможе дати гідну відповідь на санкції Заходу. Висловлювали сподівання, що за два роки економічний зріст відновиться. Але на прес-конференції президент РФ навіть не заїкнувся про відповідь на санкції. Це означає, що вони таки відчутні і він думає, як умовити Америку і Європу їх припинити".

На думку фахівця, українцям Путін послав сигнал, що очікувати швидкого закінчення війни на Донбасі не слід.

"Він, як завжди, перекладав усе із хворої голови на здорову, - зауважує експерт. - Завів стару казку про те, що Україна виконує каральну операцію, а ополченці і добровольці з Росії виконують свій громадянський обов'язок, захищаючи населення ДНР та ЛНР. Таким чином він не збирається виводити російські військові підрозділи. Війна, на жаль, триватиме. Дай Бог, щоб хоч на різдвяні свята не вбивали людей".

Симптоматичні заяви господаря Кремля про українських політв'язнів, каже фахівець.

"Надію Савченко та інших ув'язнених російською фемідою громадян України Путін відпускати не збирається, - переконаний політолог. - Він посилається на російський суд, а сам уже апріорі визнає їх винними. Каже, що Савченко — навідниця, причетна до смерті журналістів РФ. Тож очікувати на упереджене і справедливе судочинство годі. Так само на торжество демократії в Росії годі. Навіть у прямому ефірі Путін робить зауваження своєму прес-секретарю за те, що він дав слово опозиціонерці Ксенії Собчак, яка поставила неприємне для нього запитання щодо розправ із родинами моджахедів у Чечні".

"На превеликий жаль, Путін не використав шанс покаятися перед Україною і Заходом за свої агресивні дії та смерть тисяч громадян. Натомість за радянськими лекалами звинувачував у всіх бідах Росії "вашингтонський обком" та західних політиків. Замість того, щоб шукати колоду у власному оці", - підсумовує Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, минулого четверга президент Росії Володимир Путін провів підсумкову прес-конференцію для вітчизняних та іноземних журналістів. Вона тривала більше трьох годин.

Зараз ви читаєте новину «Путін не використав шанс покаятися перед Україною і Заходом — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути