пʼятниця, 29 серпня 2014 02:43

Путін хоче "придністровізації" Донбасу - президент Румунії

Путін хоче "придністровізації" Донбасу - президент Румунії
Траян Бесеску Фото: kvedomosti.com

Президент Румунії Траян Бесеску вважає, що метою президента Росії Володимира Путіна є великомасштабна "придністровізація" східних регіонів України, блокування ратифікації Україною Угоди про асоціацію з ЄС та її зближення з НАТО. Про це глава Румунії заявив під час спеціально скликаного брифінгу щодо ситуації в Україні, передає "Укрінформ".

"Румунія засуджує підтримку, яку надає Російська Федерація сепаратистам на сході України. Аналізуючи останні події в Україні, хотілося б підкреслити, що метою Путіна є великомасштабна "придністровізація" східної України, а також блокування ратифікації Україною Угоди про асоціацію з ЄС та її зближення з НАТО", - заявив Бесеску.

На думку румунського президента, Росія здійснює підтримку сепаратистів двома способами: шляхом проникнення до України військових фахівців і офіцерів з Росії, а також наданням терористам сучасної військової техніки.

"Румунія підтверджує свою послідовну і беззастережну підтримку України, а також боротьбу українського народу за незалежність і територіальну цілісність держави", - підсумував Бесеску.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче "придністровізації" Донбасу - президент Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути