вівторок, 19 листопада 2013 12:56

Пшонка каже, що проблема грошей Тимошенко вирішується "не одним півріччям"

Пшонка каже, що проблема грошей Тимошенко вирішується "не одним півріччям"
Юлія Тимошенко. Фото: newsradio.com.ua

Розгляд Женевським судом позову про повернення понад $ 500 млн, незаконно виведених з України екс-прем'єрами Павлом Лазаренком і Юлією Тимошенко, може затягнутися в часі. Україна долучить до цього позову додаткові матеріали.

Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на брифінгу у вівторок у Києві.

"Міжнародна авторитетна юридична організація вже подала позов до Женевського суду... з питанням повернення цих грошей в Україну", - сказав генпрокурор.

При цьому він підкреслив, що поки що мова йде про два рахунки на суму більше $ 500 млн. "Поки це два рахунки, але є вже продовження всього цього і є матеріали, які також будуть дооформлені і надані суду ще на більшу суму коштів. Ці кошти у свій час були незаконно вивезені і зараховані на рахунки Женевського банку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Раніше ПР "гнала порожняк" в середині країни, а тепер бреше Європі

"У нас є інформація, що ці рахунки контролювалися Тимошенко", - додав Пшонка.

Генпрокурор зазначив, що складно прогнозувати реальні терміни повернення цих коштів в Україну, оскільки це досить тривала юридична процедура.

"Не одним днем​​, не одним місяцем і не одним півріччям вирішується це питання", - підкреслив він. Пшонка в той же час додав, що є надія на позитивний результат.

За словами генпрокурора, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо повернення незаконно вивезених коштів і доручив займатися цим питанням Міністерству зборів і доходів. У свою чергу, Міндоходов, під контролем Міністерства юстиції, склало договір з авторитетної міжнародної організації, якій доручено розшукати ці кошти і повернути їх в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Вільнюського саміту Юлія Тимошенко навряд чи поїде лікуватися - Богословська

"Генеральна прокуратура сама надавала документи для Міністерства зборів і доходів, і для цієї міжнародної юридичної організації, які були в матеріалах справи", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Міністерство доходів і зборів України почало судовий процес у США та Швейцарії для захисту інтересів держави Україна у справі про розкрадання $ 200 млн, у незаконному присвоєнні яких підозрюється група осіб, включаючи українських екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка. Міндоходов доручило міжнародній юридичній фірмі Lawrence Graham представляти їх інтереси в майбутніх судових процесах у ряді країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка каже, що проблема грошей Тимошенко вирішується "не одним півріччям" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути