вівторок, 13 жовтня 2015 14:11

Псевдовиборами на Донбасі Росія продовжить собі санкції - експерт

Псевдовиборами на Донбасі Росія продовжить собі санкції - експерт

Посилення санкцій проти Росії можливе у разі проведення "псевдовиборів" на окупованому Донбасі наступного року.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Плахонін.

"Росія не уникне посилення санкцій у разі проведення бойовиками виборів на Донбасі. Питання їхнього визнання настільки проблемне, що вони безкінечно довго переноситимуть дату. І не зрозуміло, чи проведуть. Мінськими угодами Путін взяв на себе відповідальність за їхні дії. А терористи можуть зірвати домовленості. Припинять перемир`я і відновлять військові операції. У такому разі Захід миттєво відреагує посиленням і продовженням санкцій. Вони можуть обмежитись додаванням одного- двох банків і фізичної особи у санкційний список проти Росії. Це сигналізуватиме посилення тиску Заходу. Його потрібно розтягнути на довгий період. ЄС і США не розкриватимуть усі карти одразу",- заявив він.

На думку експерта, навіть повне зняття санкцій не поліпшить краху економіки Росії.

"Вона зацікавлена у повній відміні санкцій, а не частковому послабленні. Її економіка стрімко розвалюється. Але у разі повного виконання Мінських домовленостей, зняти можуть тільки санкції за Донбас. Це не світить Кремлю. Про Крим взагалі мова не йде. У Путіна є рік- півтора на вирішення фінансових проблем. Кожне мінімальне посилення санкцій- це ще одна піщинка на вагах. І колись вона стане вирішальною", - зазначив Плахонін.

Політолог наголосив, що російське керівництво переноситиме власну відповідальність за розорення держави на ЄС і США.

"Зараз Путін сконцентрувався на консолідації свого тоталітарного режиму. Для цього йому потрібна перемога. В Україні він її не отримає. Простіше зобразити перемогу у Сирії. І підставити усі економіко-гуманітарні проблеми Росії під заздрість Заходу. Ніби Європа і США мстять Путіну і змушують росіян страждати. Кремль залишиться непричетним до всебічного розпаду Росії", - додав він.

Нагадаємо, вчора під час зустрічі із делегацією Конгресу США президент Петро Порошенко засудив нові плани бойовиків щодо проведення місцевих "псевдовиборів" у 2016 році. Він заявив, що це виллється у нові санкції проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Псевдовиборами на Донбасі Росія продовжить собі санкції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути