пʼятниця, 10 травня 2013 16:07

Проти "свободівців" порушать кримінальні справи, щоб позбавити недоторканності?

Проти "свободівців" порушать кримінальні справи, щоб позбавити недоторканності?
Фото: tvi.ua

Влада дала вказівку порушити кримінальні справи проти кожного депутата від ВО "Свобода".

Про це "Українській правді" заявив депутат від цієї партії Юрій Сиротюк, коментуючи відкриття кримінального провадження за бійку в Тернополі на 9 травня.

Він зазначив, що у партії поки не знають, проти кого саме порушили справу і хто саме кинув димову шашку. "Хай міліція розбирається. Є причина, і є наслідок", - сказав Сиротюк.

Депутат наголосив, що на місці, де відбулася бійка, троє депутатів від "Свободи" – Михайло Головко, Олег Сиротюк та Олексій Кайда – проводили зустріч з виборцями та доводили до відома міліції рішення міськради Тернополя про заборону використання тоталітарної символіки.

Сиротюк підкреслив, що міліція не виконала рішення громади. "План режиму був – принизити українців. Ці всі дії – спроба прикрити провокацію і злочин, вчинений правоохоронцями", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідерів опозиції не судитимуть за позовом Іванової

"За ці події несуть відповідальність правоохоронці. Дивно, що тільки шашки летіли", - додав "свободівець".

"Є вказівка щодо всіх депутатів від "Свободи" відкрити справи, щоб це використати для позбавлення недоторканості", - наголосив він.

Як відомо, 9 травня у Тернополі в Парку Слави сталася сутичка між представниками "Свободи" і правоохоронцями, які супроводжували комуністів та їхніх прихильників - учасників акції "Парад переможців".

Одинадцятьох представників "Свободи" було затримано міліцією. Пізніше стало відомо, що затриманих випустили з міськвідділу міліції того ж вечора.

10 травня прес-служба прокуратури Тернопільської області повідомила про початок кримінального провадження за фактом грубого порушення громадського порядку під час святкування Дня Перемоги.

"Присутній на заході народний депутат України підпалив та кинув в учасників святкування та працівників міліції, які забезпечували громадський порядок, заздалегідь заготовлений піротехнічний засіб димової дії", - наголошували у прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Проти "свободівців" порушать кримінальні справи, щоб позбавити недоторканності?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

346

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути