середа, 25 березня 2015 16:08

Протистояння Порошенка і Коломойського — це міжкланові олігархічні розбірки - екс-нардеп

Протистояння Порошенка і Коломойського — це міжкланові олігархічні розбірки - екс-нардеп
Фото: chicocali.livejournal.com

 Конфлікт президента Петра Порошенка з екс-губернатором Дніпропетровщини Ігорем Коломойським більше свідчить про міжкланові розбірки, ніж про системну боротьбу за краще майбутнє країни. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Стецьків.

"Якби президент дійсно хотів би боротися з олігархами він зробив би дві речі: по-перше, сам перестав бути олігархом, по-друге оголосив би про системну боротьбу за деолігархізацію країни. А значить публічно розповів про те, як він це робитиме.

Наразі ж ситуація з Коломойським свідчить про міжкланові олігархічні розбірки. Двадцять років країна знала, що він заробляє на державних підприємствах. Але чомусь саме зараз і саме з ним вирішив розібратися Петро Олексійович. Хоча в країні існують більш одіозніші олігархи типу Фірташа чи Ахметова. В ЗМІ пишуть, що в парі з Порошенком грає пан Григоришин і це є основою розпочатої війни з Коломойським за нафтові активи", - каже екс-нардеп.

На думку Стецьківа, відставка Коломойського була заздалегідь з ним узгоджена і не нестиме катастрофічних наслідків для країни.

"Коломойський не відправлятиме батальйонів на Київ і не скидатиме Петра Олексійовича. Думаю між ними відбулася якась домовленість. Припускаю, що у Коломойського заберуть "Укртранснафту", але залишать "Укрнафту". Або існує якась інша домовленість, про яку ми незабаром дізнаємось", - зауважує він.

Стецьків також не виключає, що Коломойський створить у Верховній Раді свою депутатську групу. "Його люди є у "Фронті змін", "Блоці Порошенка" та "Самопомочі", а також дехто з позафракційних. З них Коломойський і створюватиме свою депутатську групу. Таким чином він пробуватиме впливати на голосування та реалізовувати свої інтереси в парламенті. Дехто навіть вважає, що буде штовхати парламент на дострокові парламентські вибори", - зазначає екс-нардеп .

Нагадаємо, що указ про відставку Коломойського президент України Петро Порошенко підписав 24 березня після особистої зустрічі з головою Дніпропетровської ОДА.

Відставці передував конфлікт держави та олігарха щодо впливу на "Уктранснафту" та "Укрнафту", під час якого Коломойським були задіяні озброєні люди. Він пояснив, що таким чином захищає підприємства від рейдерства та російських диверсантів.

Зараз ви читаєте новину «Протистояння Порошенка і Коломойського — це міжкланові олігархічні розбірки - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути