Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2015 00:59

Проти учасників акції на підтримку Савченко в Росії порушують адмінсправи

Проти учасників акції на підтримку Савченко в Росії порушують адмінсправи
www.radiosvoboda.org

Людей, які брали участь в акціях на підтримку ув'язненої в Росії українки Надії Савченко в Москві і Єкатеринбурзі, було затримано, і щодо них оформлено адміністративні протоколи. Про це повідомляє російський сайт "ОВД-Інфо", який відстежує зловживання російських правоохоронних органів, передає "Радіо Свобода".

За даними сайту, загалом під час перебігу кількох акцій на підтримку Надії Савченко в Москві, а також у Єкатеринбурзі затримано 24 людини. У Москві 9 людей залишилися затриманими у відділеннях поліції на ніч, у Єкатеринбурзі – двоє.

Дехто з тих, кого відпустили, обійшовся без протоколу, на інших протоколи склали за статтею російського Кодексу про адміністративні правопорушення про "проведення публічного заходу без подання повідомлення", а щодо кількох із затриманих – за статтею про "повторне порушення правил проведення чи участі в вуличних акціях".

За повідомленням сайту, в перебігу акцій у Москві затримали трьох журналістів; одного з них, як пише сайт, побили.

Серед затриманих на деякий час була й журналістка видання "Українська правда" Анастасія Рінгес.

11 травня активісти в багатьох країнах світу організували заходи з нагоди дня народження українки Надії Савченко, яка 329 днів перебуває в ув'язненні в Росії.

Нагадаємо, Російська сторона звинувачує Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

Зараз ви читаєте новину «Проти учасників акції на підтримку Савченко в Росії порушують адмінсправи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути