понеділок, 04 квітня 2016 11:11

Проти "діамантових" прокурорів зібрали 23 томи доказів

Проти "діамантових" прокурорів зібрали 23 томи доказів
Фото: bdzhola.com

Сторона обвинувачення представила суду 23 томи доказів у справі підозрюваних у хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це повідомляє "УНІАН".

Наразі у Голосіївському райсуді Києва проходить засідання у справі "діамантових прокурорів". Сторона захисту заявила, що прокуратура має впорядкувати ці документи. Там нібито містяться не лише докази, а є й інформативні документи.

Прокуратура сенсу в такій процедурі не бачить, оскільки суд буде вивчати всі документи та має надати їм оцінку.

Колегія суддів, порадившись на місці, вирішила, що прокуратура має поінформувати суд, які документи в кожному з томів містяться. Наразі сторона обвинувачення оголошує зміст томів.

У ході засідання прокурор Яніс Сімонов поінформував суд, що у зв'язку зі змінами в ГПУ заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе вже не є процесуальним керівником в цій справі.

Нагадаємо, колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, першого екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та громадянина Валерія Гібаленка затримали на хабарі 5 липня.

Під час обшуків у Шапакіна вилучили $400 тис., у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова. Обом повідомлено про підозру в хабарництві.

21 березня почався судовий розгляд справи "діамантових" прокурорів по суті.

Зараз ви читаєте новину «Проти "діамантових" прокурорів зібрали 23 томи доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути