вівторок, 29 листопада 2011 13:43

Проти чого масові акції протесту? - У Партії регіонів пояснили їхню недоцільність

Проти чого масові акції протесту? - У Партії регіонів пояснили їхню недоцільність

У Партії регіонів не розуміють, проти чого проходять масові акції протесту в Україні, організовані чорнобильцями і афганцями.

Такий висновок можна зробити з коментаря Gazeta.ua народного депутата від Партії регіонів, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці Ярослава Сухого.

"При чому тут Верховна Рада і я? І що я маю коментувати? Є закон, є рішення суду, яке не виконується (щодо заборони акції протесту чорнобильців у Донецьку - ред.). Які акції? Піднімуться на ці акції ті, хто не виконує рішень судів? І зрештою масові акції протесту проти чого?!" - обурився Сухий на запитання про те, чи реальні, на його думку, масові заворушення в Україні внаслідок загибелі пікетувальника у Донецьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заявили, що опозиція хоче "погріти руки" на смерті Конопльова

Регіонал нагадав, що урядом Тимошенко 2008 року була прийнята постанова № 530, яка "така самісінька як постанова азарівського Кабміну № 745". "Ці постанови обмежують фінансування соціальних виплат, передбачених законом, можливостями державного бюджету", - уточнив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуючі чорнобильці перекрили рух центром Донецька

За його словами, починаючи з 2000 року, законами про державний бюджет України з року в рік усі норми врегульовуються і зменшуються, "бо таких коштів немає у бюджеті".

"На 2011 рік учасник війни мав би отримати на День перемоги 2292 грн, а отримав 120 грн. Учасник війни, нагороджений урядовими нагородами під час роботи в тилу, мав би отримати 3056 грн, а отримав 120 грн. Фронтовик-інвалід Великої вітчизняної війни І групи мав би отримати 7640 грн, а отримав всього 1000 грн. Так було і так воно буде", - наголосив Сухий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Кабміном "беркутівці" билися з чорнобильцями: людей тягнули по землі і кидали в автозаки

Він додав, що на 2012 рік у бюджеті було закладено норму збільшити виплати на 25%, а до 2015 року президент Віктор Янукович поставив завдання "вивести на нуль" - на 100% - забезпечення передбачених соціальних виплат.

"Не йдеться про пільги. Пільги - це коли тобі не обов'язково платити платежі, які ти маєш зробити, бо за тебе доплатить держава, наприклад, за житлово-комунальні послуги, лікування, оздоровлення тощо. Йдеться лише про соціальні виплати", - резюмував регіонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація під Кабміном близька до вуличних боїв - Одарченко

Зараз ви читаєте новину «Проти чого масові акції протесту? - У Партії регіонів пояснили їхню недоцільність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути