середа, 10 грудня 2014 15:38

Протести, як в Запоріжжі та Вінниці, можуть відбутися в інших містах - експерт

Протести, як в Запоріжжі та Вінниці, можуть відбутися в інших містах - експерт
Фото: Укрінформ

 За протестом у Запоріжжі стоїть невдоволеність суспільства місцевою владою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"У Запоріжжі кон'юктурний мер. Він був із "Батьківщиною" і з владою Януковича. Його дуже важко назвати демократом і патріотом. Тому в місті є багато людей невдоволених його позицією. Треба було владі, яка сидить на Банковій, відразу вирішувати це питання. Натякнути, щось зробити, щоб людина пішла. І не доводити до стихійних виступів.

У Вінниці скритий, але гострий конфлікт між керівництвом ОДА та обласною радою. І туди втрутилася "Свобода", яка не пройшла до Ради і хоче привернути до себе увагу. По-друге, якщо є "Свобода", то без грошей не обійшлося", - зауважив експерт.

Він також сумнівається у причетності до цих протестних акцій "регіоналів", а участь в одній з них Ляшка вважає його особистим піаром. "Як мед, то туди і Ляшко. Можна попіаритися, можна зробити вигляд, що він там щось розрулив у патріотичному спрямуванні", - сказав експерт.

Проте, за його словами, подібні протести можуть відбутися і в інших містах. "Це можливо, якщо влада завчасно не зробить кроки, щоб зменшити природнє протистояння, про яке відомо", - зазначив Кочетков.

Нагадаємо, що 10 грудня близько 200 осіб мітингували біля стін Запорізької міської ради з вимогою відставки мера Олександра Сіна. Після чого той написав заяву про відставку. На акції протесту був присутній і лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.

6 грудня у Вінниці протестувальники штурмом узяли облраду. Під час сутички з правоохоронцями постраждало не менше 14 осіб. Активісти спочатку протестували проти відставки голови облради Сергія Свитка, а потім почали вимагати відставки вінницького губернатора Анатолія Олійника.

Зараз ви читаєте новину «Протести, як в Запоріжжі та Вінниці, можуть відбутися в інших містах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути