понеділок, 02 березня 2015 21:28

Найпростіше забирати у пенсіонерів — нардеп

Найпростіше забирати у пенсіонерів — нардеп
Віктор Чумак Фото: uacrisis.org

Для збалансування держбюджету потрібно покращувати бізнес-середовище в країні. Про це журналістам розповів нардеп від БПП Віктор Чумак, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Збалансування бюджет можна, якщо вийти на нормальний торгівельний баланс. Щоб це зробити, треба змінювати бізнес-середовище. Нещодавно ми голосували за урядовий закон про дерегуляцію бізнесу, до речі, який не підтримав "Народний фронт". Ми говоримо про реформи. Реформи бізнесу не йдуть, а пенсійні, де можна просто забрати у людей, йдуть. Це набагато простіше забрати у пенсіонерів. Це не протестний електорат. Спробуйте забрати у людей, які мають яхти. Давайте відмінимо порядок заходу яхт в українські води", - розповів він.

Нардеп зазначив, що банки заробляють на торгівлі валютою.

"Об'єктивні економічні підстави для збільшення курсу є. Але там існували спекулятивні механізми в режимі рефінансування. Банки не вкладали гроші в кредити реального сектору економіки. Вони просто заробляли на торгівлі валютою на міжбанку", - додав нардеп.

Чумак зазначив, що з відставкою глави НБУ Валерії Гонтаревої лише повернеться довіра до інституції.

"Є сенс змінювати керівника Нацбанку. Така ж ситуація була з Яремою. Прийшов Шокін, щось поміняється, а щось ні. Не впевнений, що серйозно поміняється. Але якісь рухи будуть. Прийде новий керівник Нацбанку, розробить якийсь курс і буде відновлена хоча б довіра до інституцій", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада до 1 січня 2016 року обмежила на 15% пенсії працюючим пенсіонерам. За відповідні зміни до пенсійного законодавства проголосувало 238 народних депутатів на засіданні в понеділок. Закон був прийнятий з п'ятої спроби.

Зазначимо, що у кулуарах говорять про те, що Гонтарева написала заяву про звільнення. Проте ніхто з депутатів не підтверджує це.

Зараз ви читаєте новину «Найпростіше забирати у пенсіонерів — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути