вівторок, 24 квітня 2012 13:22

Прокурор визнав, що Тимошенко примусово відвезли в лікарню

Прокурор визнав, що Тимошенко примусово відвезли в лікарню
Фото: operkor.net

Прокуратура Харківської області визнала застосування фізичного впливу до екс-прем'єра Юлії Тимошенко при її переведенні з колонії в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці", повідомив прокурор області Геннадій Тюрін.

"Людина зібралася, одягнулася, а потім лягла на ліжко і сказала: " Я нікуди не поїду ". Відповідно до закону, Кримінально-виконавчого кодексу, має право Пенітенціарна служба застосувати фізичний вплив: взяли на руки, віднесли в машину і доставили в лікарню", - сказав прокурор на прес-конференції у вівторок в Харкові.

У той же час, Тюрін зазначив, що прокурорська перевірка, що проводилася за заявою Тимошенко, не знайшла підтверджень її словам, про те, що при перевезенні її вдарили в живіт і викручували руки і ноги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко на добу звозили в лікарню

"Доводи про маючі місце порушення не знайшли підтвердження. У своїй заяві Юлія Володимирівна зазначала, що до неї були застосовані заходи фізичного впливу, зокрема, її вдарили в живіт і їй викручували руки і ноги. При цьому від медичного огляду вона відмовилася", - сказав Тюрін.

Він зазначив також, що люди, які були присутні при перевезенні Тимошенко в лікарню, не підтвердили її слів.

Відповідаючи на уточнюючі питання він повідомив, що у своїй скарзі Тимошенко вказувала на двох працівників колонії, посади і прізвища яких вона знає, і одного, якого знає, але не за посадою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко поскаржилась у прокуратуру

"За результатами перевірки було відмовлено в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину", - сказав він.

Прокурор зазначив, що зараз проходить прокурорська перевірка за заявою захисника екс-прем'єра Сергія Власенко у зв'язку з його недопуском до підзахисної під приводом санітарного дня.

Тюрін підкреслив, що на даний момент немає ніяких перешкод для зустрічі захисника з Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор визнав, що Тимошенко примусово відвезли в лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути