середа, 20 липня 2011 10:30

Прокуратура визнала, що 80% справи Тимошенко не варті уваги - Власенко

Прокуратура визнала, що 80% справи Тимошенко не варті уваги - Власенко

Звинувачення визнало, що 80% матеріалів справи проти екс-прем'єр-міністра не варті уваги.

Про це в інтерв'ю "Комерсант України" "Тимошенко готова до всіх можливих негативних наслідків" заявив "бютівець" Сергій Власенко.

"Прокурор дозволив собі вчора на судовому засіданні сказати приблизно наступне: навіщо вам так багато часу на ознайомлення, адже з тих 5 тис. сторінок, про які ви весь час говорите, там тільки тисяча сторінок варта уваги, а інші - ні. І це говорить прокурор! Це маразм ", - зазначив Власенко.

На його думку, прокурор "не будучи не надто обізнаним, ляпнув те, що вважав за потрібне, і сказав правду".

"Але для того, щоб зрозуміти, які з цих 5 тис. сторінок відносяться до тієї тисячі, потрібно прочитати все", - наполягає Власенко.

Він також заявив, що вважає, що прокурор Лілія Фролова не має права перебувати в суді. За словами Власенка, як показав судовий процес обвинувач упереджено ставиться до Тимошенко.

"Юлія Володимирівна, перебуваючи у статусі обвинуваченої, має право говорити все, що завгодно, і вона не повинна бути неупередженою, а прокурор зобов'язаний. А ця пані (Лілія Фролова) дозволяє собі вислови, які носять явно ворожий характер по відношенню до Тимошенко, і це свідчить про її особистому негативне ставлення до Юлії Володимирівні, що, в принципі, неприпустимо ", - заявив Власенко.

Те ж саме, за його словами, стосується і прокурора Шоріна, "який дозволяє собі заявляти, що він вважає за необхідне доставити захисника до суду в примусовому порядку".

"У мене питання: на підставі якої статті КПК він збирається це робити? Це, здавалося б, дрібні приклади, але це приклади тієї ідеології, яку сповідує влада: один виганяє Тимошенко за те, що вона сидить, а Власенка за те, що він стоїть, інша дозволяє собі висловлювати щось щодо іміджу обвинуваченої, третій - давати поради, які не вкладаються в рамки КПК, при цьому перший ці поради втілює в життя, не маючи на те підстав ", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура визнала, що 80% справи Тимошенко не варті уваги - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути