вівторок, 27 серпня 2013 10:33

Прокуратура знайшла винних у втечі Мельника

Прокуратура знайшла винних у втечі Мельника
Петро Мельник. Фото: www.radiosvoboda.org

Київська обласна прокуратура готується висунути звинувачення у службовій недбалості співробітникам Ірпінського міського відділення міліції.

Про це повідомляє видання "Комерсант".

Саме вони, на думку прокуратури, є винними у втечі колишнього ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника.

Очікується, що їм буде пред'явлено звинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу ("службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки"). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через втечу Мельника в міліції "полетять голови" - джерело

У прокуратурі вважають, що міліціонери не контролювали роботу електронного браслета, відреагувавши на сигнал про його втечу лише через день.

"Сигнал на стаціонарний пульт моніторингу, розміщений у Києво-Святошинському райвідділі міліції, надійшов ще 8 серпня, проте співробітники міліції виїхали тільки 9 серпня. Встановлено осіб, які своєчасно не відреагували на сигнал", – повідомляє видання з посиланням на прокуратуру Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо він і пройшов кордон з моїм паспортом, то я винен - ??брат Мельника

Ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника затримали 27 липня під час отримання хабара в загальній сумі 120 тис. грн. 9 серпня Петро Мельник утік з-під домашнього арешту, позбавившись електронного браслету. ЗМІ припускали, що Мельник може податися у Білорусь, Росію чи Придністров'я.

13 серпня його оголосили у міждержавний розшук, а 14 серпня - у міжнародний.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура знайшла винних у втечі Мельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути