четвер, 15 листопада 2012 17:13

Продовження голодування може бути небезпечним для життя Тимошенко - нардеп

Продовження голодування може бути небезпечним для життя Тимошенко - нардеп
Сергій Сас: Тимошенко потрібна Україні живою і здоровою. Фото: job-sbu.org

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко на третій тиждень голодування виглядала змарнілою, але все рівно говорила про роботу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Сас, який зустрічався з колишнім прем'єром у вівторок, 13 листопада.

"Коли ми були в неї, то наполягали на тому, щоби вона припинила голодування. Тому що їй дійсно тяжко зараз і продовження голодування далі могло б бути небезпечним для її здоров'я і життя", - підкреслив він.

"Бютівець" додав: "Я думаю, що вона це розуміє. Адже сьогодні вже 17-й день як Тимошенко голодує. Ми всі наполягали на цьому. Керівники опозиційних фракцій і партій, зокрема і "Свобода" та УДАР, безумовно і "Батьківщина", зверталися до неї у письмовому вигляді з пропозицією все таки припинити голодування. Тому що і нам, і Україні Юлія Володимирівна потрібна живою і здоровою для того, щоби очолювати опозицію надалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко обіцяла соратникам подумати про припинення голодування

Сас розповів, що при зустрічі з екс-премєром, мова ішла зокрема і про приїзд до неї німецьких лікарів та Держсекретаря США Хіларі Клінтон, щоб вирішувати це питання.

"Німецькі лікарі вже давно винесли своє рішення, що в умовах клінічної лікарні Укрзалізниці не можливо їй надати адекватну медичну допомогу для того, щоби забезпечити їй медичне лікування", - підкреслив він.

Сас також розповів, що під час зустрічі у вівторок, 13 листопада, Тимошенко виглядала змарнілою, то все рівно говорила переважно про роботу.

"Як завжди вона говорила виключно про роботу, боротьбу, про подальші дії опозиції, висловлювала свою думку, позицію, - наголосив він. - Відверто кажучи, на неї було тяжко дивитися, тому що я маю з чим порівняти — я був у неї декілька тижнів назад до того, як вона почала голодувати. Зараз вона виглядала, звичайно, змарнілою. Я думаю, що там має місце серйозна втрата ваги. Видно, що їй тяжко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко для світу залишається в центрі політичного життя країни - експерт про голодування

Нагадаємо, Тимошенко оголосила голодування 29 жовтня в знак протесту проти фальсифікацій на парламентських виборах. У вівторок, 13 листопада, однопартійці передали їй листа від соратників, у якому був заклик припинити голодування. Екс-пре'мєр пообіцяла подумати над цим.

Нещодавно стало відомо, що в результаті спілкування екс-прем'єра Юлії Тимошенко з німецькими лікарями була досягнута домовленість, що Тимошенко буде приймати їжу. Про це  повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко.

Зараз ви читаєте новину «Продовження голодування може бути небезпечним для життя Тимошенко - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути