Ексклюзиви
субота, 02 січня 2016 18:15

Проблеми України для світу на четвертому місці - Маломуж

Проблеми України для світу на четвертому місці - Маломуж

Захід втомився від України. Наші проблеми на четвертому місці. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив Микола Маломуж, колишній голова Служби зовнішньої розвідки.

"Захід втомився від України. Бо ми не повною мірою виконуємо свої обіцянки. Зокрема, боротьбу з корупцією. Корупція з початку 2015-го виросла 35 відсотків. Про Донбас вже не говорять на вищому рівні на Заході. На першому місці там боротьба з Ісламською державою. На другому — геополітичні проблеми Європи. Третє місце — економічні проблеми Китаю. Наші проблеми — на четвертому-п'ятому місці", - сказав Маломуж.

Він додав також, що не зважаючи на це міжнародні інституції продовжать кредитувати Україну.

"Великих грошей Україні не даватимуть. Але фінансуватимуть, щоб могли розрахуватися із зовнішніми боргами. Кошти виділятимуть вибірково і дуже контрольовано. Щоб ми до кінця не розвалились", - сказав експерт.

Він зауважив, що в неформальній бесіді західні політики наполягають на тому, що Україна має або виконувати Мінські угоди, або виходити на якісно інший формат переговорів.

"Гравці високого рівня вже готові йти на поступки Росії. Уже Франція й Німеччина на це погодились. США передбачає автономію Донбасу. Уповноважені в неформальній розмові кажуть, що ми маємо виконати або Мінські угоди, або виходити на якийсь новий формат. Наприклад, на рівні Великої сімки чи двадцятки. В Європі згодні з цим форматом. Бо це ж не тільки наші проблеми, а загальноєвропейські", - розповів екс-керівник зовнішньої розвідки.

Він вважає, що до групи переговорників мають входити міністри оборони європейських країн, міністри закордонних справ, працівники спецслужб, ООН.

"Якщо ми, не кидаючи Мінський формат, перейдемо на великий формат, відновимо свою територію, припинимо бойові дії. Повернемо біженців, потім проведемо вибори. Росію змусять грати по загальних правилах", - наголосив Маломуж.

У той же час він констатував, що найближчим часом перспектив нових угод, окрім Мінських, немає.

"Їх проблематично завершити до кінця року. Буде пролонгація. У 2016-му все затягнеться, знову продовжаться бойові дії. Росіяни вимагатимуть визнання бойовиків стороною переговорного процесу. Прийняття законодавчих рішень щодо особливого статусу Донбасу, проведення виборів під контролем бойовиків", - спрогнозував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми України для світу на четвертому місці - Маломуж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути