пʼятниця, 18 квітня 2014 22:15

При порушенні женевських домовленостей ЄС введе проти Росії нові санкціїї - МЗС Франції

При порушенні женевських домовленостей ЄС введе проти Росії нові санкціїї - МЗС Франції
Фото: france-ai.ru

Введення третього пакету санкцій щодо РФ буде залежати від виконання нею женевських зобов'язань, заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

Він підкреслив, що пріоритет буде віддаватися саме дотримання Росією женевських зобов'язань у частині деескалації. "Саме у світлі цієї реалізації ми і будемо вирішувати разом з європейськими партнерами необхідність задіяння нових санкцій", - сказав представник дипвідомства.

Говорячи про критерії оцінки, Надаль зазначив, що вона буде будуватися на всебічному аналізі ситуації і конкретних ознак ескалації. Цим буде займатися місія ОБСЄ яка вже знаходиться в Східній Україні, і її чисельність буде збільшена. Крім того, Франція направить у складі місії своїх експертів. "Спостерігачі ОБСЄ будуть збирати докази, щоб забезпечити об'єктивне уявлення про ситуацію в Україні", - сказав дипломат, повідомляє Укрінформ.

Разом з тим Надаль зазначив, що Франція продовжить закликати до дотримання женевської декларації усіма сторонами без затримок та в дусі доброї волі. "Ми також бажаємо, щоб в Україні в сприятливих умовах пройшли президентські вибори 25 травня, і всі українці мали можливість проголосувати і вільно визначати власну долю", - сказав французький

Зараз ви читаєте новину «При порушенні женевських домовленостей ЄС введе проти Росії нові санкціїї - МЗС Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути