субота, 27 вересня 2014 08:30

За Януковича був рекет, а зараз сидять "касири" - Бутусов

За Януковича був рекет, а зараз сидять "касири" - Бутусов
фото: gk-press.if.ua

Влада щодня гасить пожежу — замість того, щоб створювати протипожежну систему. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав головний редактор інтернет-видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

"Арсеній Яценюк назвався камікадзе. Стати ним неважко — достатньо вистрибнути з вікна. Але хотілося б, щоб відбувся як реформатор. Цього, на жаль, не бачимо. Він балансує між інтересами різних груп впливу. Реформи можна зробити так — сказати: хлопці, всі теперішні схеми за два тижні ліквідовують. Реально це зробити? Так. Але чому Яценюк не може? Бо є партія УДАР, що контролює Службу безпеки, є президент Порошенко, під яким Національний банк, Генеральна прокуратура. Яценюк думає: щойно візьметься за зміни, проти нього об'єднаються всі. І він на другий день утратить посаду", - зауважив він.

На його думку, для проведення реформ необхідна й довіра у владі.

"Це те, що було в Саакашвілі й дало швидко провести реформи в Грузії. Він сформував команду, яку об'єднував не страх, а мета. А в нас заглядають у рот начальнику й готові на все. Є міністр оборони Гелетей. Армія не забезпечена навіть наполовину теплими речами, не обладнані пункти обігріву. Не зроблена й маса системних дуже важливих речей. Але Порошенко каже, що Гелетей — незамінний. Чому? Бо іншому не довіряє", - додав головред.

Він вважає, що реформам в Україні заважають контролюючі органи.

" Приходять із перевірками й кажуть: знаємо, де ви недоплачуєте, тому ось вам прейскурант. Так працюють і суди, і прокуратура. Починати реформи треба з них. Усі судді й прокурори, щодо яких є підозра, мають піти геть. Вони розказують, що без них буде хаос. Насправді, безлад створюють корумповані судді й прокурори. У Державній фіскальній службі Ігор Білоус зберіг усі схеми, які були за часів попередника. В кожній державній структурі є "касир", до якого можна прийти і за певну плату вирішити проблему. При Януковичу була система рекету — державний апарат будували під смотрящих. Ціль — знайти людину, в якої є гроші. Далі — наслати туди податкову, СБУ й забрати кошти. Завдяки Майдану це зникло. Натомість є ходаки по кабінетах — за певну суму все вирішать", - наголосив Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «За Януковича був рекет, а зараз сидять "касири" - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути