пʼятниця, 03 червня 2011 13:11

Президента просять ввести війська у Кирнасівку

Президента просять ввести війська у Кирнасівку

Кирнасівська селищна рада створила загони народної самооборони та звернулася до Президента з вимогою запровадити у селищі надзвичайний стан.

Про це повідомляє прес-служба НФПУ

Причиною надзвичайного стану є загроза посилення конфлікту між власниками акцій Кирнасівського цукрового заводу та селянами, а також - загроза техногенної катастрофи у селищі, яка станеться у разі реалізації наміру власників акцій розібрати завод на металобрухт.

"Вся інфраструктура життєдіяльності селища – системи водопостачання та водовідведення – перебувають на балансі заводу. І якщо завод поріжуть на металобрухт, у селі неминуча техногенна катастрофа. Тому мешканці села та профспілки створили народні дружини та охороняють завод", - заявляє голова Вінницької обласної організації профспілки "Трудящі" Ігор Попенко.

У зверненні до Президента громади селища йдеться, що обставини, які склалися у селищі прямо відповідають умовам, за яких може бути запроваджений надзвичайний стан, аж до введення військ. Це, відповідно до ст. 4 Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану", - "виникнення особливо тяжких надзвичайних ситуацій техногенного характеру", "руйнування особливо важливих об'єктів життєзабезпечення", "блокування або захоплення окремих особливо важливих об'єктів або місцевостей, що загрожує безпеці громадян".

Селяни також звернулися до Генеральної прокуратури розслідувати законність заволодіння акціями громади та законності набуття корпоративних прав ВАТ "Кирнасівський цукровий завод", а також до Верховної Ради – з вимогою створити відповідну слідчу комісію.

"Активна громадянська позиція селян та профспілок вже дала перші результати. Керівництво ОДА пообіцяло зупинити беззаконня. Але люди вірять, що лише втручання Президента – гаранта Конституції – зможе гарантувати дотримання законності та запобігти катастрофі. Селяни чекають на перевірку законності придбання акцій заводу, а також наведення правопорядку", - заявляє заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко.

Як повідомлялося раніше, 19 травня відбулася спроба захоплення Кирнасівського цукрового заводу Тульчинського району Вінницької області, внаслідок чого загинула людина. 26 березня відбулася перша спроба захоплення заводу, внаслідок чого кілька селян потрапили у лікарню, однак жодної кримінальної справи з цього приводу не було порушено.

Зараз ви читаєте новину «Президента просять ввести війська у Кирнасівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути