середа, 04 березня 2015 02:21

Президент США продовжив санкції проти Росії

Президент США продовжив санкції проти Росії
rus-ivolga.ru

Президент США Барак Обама своїм указом у вівторок продовжив санкції проти Російської Федерації, прийняті в 2014 році. Про це свідчить документ, розміщений на офіційному сайті Білого дому, передає "Укрінформ".

"Я надіслав для занесення у Федеральний реєстр повідомлення про те, що надзвичайний стан в країні, оголошений Указом №13660 від 6 березня 2014 року, продовжується з 6 березня 2015 року", - йдеться в документі, який має статус послання до Конгресу США.

"Дії, а також політика осіб, які підривають демократичні процеси та інститути в Україні, загрожують миру, безпеки, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності (України. – Ред.), спрямовані на участь у привласненні активів, а також дії та політика уряду Російської Федерації, в тому числі, навмисна анексія Криму та застосування сили в Україні, продовжують створювати незвичайну та надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики США", - підкреслив Обама.

Таким чином, за словами Обами, він вирішив, що треба продовжити національний надзвичайний стан, запроваджений Указом №13660 по відношенню до України.

В повідомленні, яке президент надіслав до Федерального реєстру, зазначається про чотири укази, які вводили та поширили санкції проти Росії впродовж 2014 року. Це, зокрема, вже згаданий документ №13660, а також укази №13661 від 16 березня щодо розширення сфери застосування надзвичайного стану в країні, №13662 від 20 березня (реакція на анексію Криму) та №13685 від 19 грудня (додаткові заходи у відповідь на окупацію Криму).

Таким чином, дії вказаних документів продовжують ще на один рік, вказується в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС і США посилять санкції проти Росії, якщо далі порушуватимуться мінські домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Президент США продовжив санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути