пʼятниця, 03 липня 2015 17:08

Президент зробив перші кроки до узурпації влади — Іванов

Президент зробив перші кроки до узурпації влади — Іванов
Reuters

Президент Петро Порошенко намагається підпорядкувати собі всі силові структури.

Про це Gazeta.ua сказав блогер і колишній прокурор з Луганська Сергій Іванов, коментуючи прийняття змін до закону про прокуратуру.

"Антикорупційний прокурор мав наглядати в тому числі і за генеральним прокурором. Президент намагався зробити так, щоб антикорупційний прокурор підкорявся йому. Відбувається консолідація всіх силових важелів у руках президента. Пан Ложкін (голова Адміністрації президента , - ред.) відверто заявив, що бачить нашу державу президентською. А я бачу перші кроки до узурпації влади. На кшталт попередника Петра Олексійовича", - сказав він.

Експерт нарікає на роботу парламенту. Мовляв, рішення приймаються кулуарно.
"Цей парламент вийшов уже на фінальну пряму. Він неефективний, не відповідає принципам Майдану. Ця Рада містить в собі державних зрадників — цілу фракцію. Тому прийняття змін до закону про прокуратуру — це намагання повернути Україну в часи Януковича. Більшість перетворилася на групу підтримки Порошенка. Як ми бачимо за результатами голосування, допомагати утримувати владу будуть ребята с нашего двора. Представники "Опозиційного блоку", які мали сісти 24 лютого минулого року", - вважає Сергій Іванов.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада прийняла зміни до закону про прокуратуру. Закон передбачає призначення Антикорупційного прокурора комісією у складі 4 представників та 7 представників, яких призначають у залі Верховної Ради. Після голосування Радикальна партія і "Самопоміч" на знак протесту залишили зал. Депутати незадоволені тим, що ухвалені зміни надають право у першу чергу крупним парламентським партіям визначати керівництво антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Президент зробив перші кроки до узурпації влади — Іванов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути