середа, 12 червня 2013 18:58

Президент Румунії: Хочемо, щоб Україна та Молдова підписали асоціацію з ЄС

Президент Румунії: Хочемо, щоб Україна та Молдова підписали асоціацію з ЄС
Траян Басеску. Фото:arq.ro

Румунський президент Траян Басеску заявив, що його країна підтримує підписання Угоди про асоціацію з ЄС України та Молдови в листопаді цього року на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Про це Басеску сказав перед відльотом на саміт глав держав Центральної Європи у Братиславі.

"Ми хочемо, щоб Україна та Молдова підписали Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді", - йдеться у зверненні Басеску.

Досі Румунія висловлювалась на підтримку асоціації ЄС з Молдовою. Вона теж прагне підписати Угоду про асоціацію в листопаді. Україну румунський президент згадав уперше.

"Наша мета — допомогти Молдові виконати необхідні умови для підписання або парафування Угоди про асоціацію з ЄС на саміті Східного Партнерства у Вільнюсі, що відбудеться в листопаді. Румунія підтримуватиме не лише Молдову, але й Угоду про асоціацію з ЄС України. Сподіваємося, що це вдасться, бо досі Східне Партнерство було успішним, а історія успіху сьогодні — це Молдова. І нам хотілося б, як країні, що поруч з Польщею відповідає та пропагує Східне Партнерство, щоб воно реалізувалося в Угодах про асоціацію Молдови та України з Європейським Союзом", - наголосив румунський лідер.

Зараз ви читаєте новину «Президент Румунії: Хочемо, щоб Україна та Молдова підписали асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути